Forlæng levetiden på dine sko

Dine sko og fødder er to ting, som er vigtigt passer sammen. Dine sko skal passe fødderne i den rigtige størrelse. Nogle sko er meget bredde, mens andre er meget smalle og lange. Det handler om at finde en model, som er det rigtige match for dine fødder. Ellers kan man meget nemt få ondt i fødderne, som vil være til stor irritation i løbet af dagen. Ømme fødder er noget af det værste, da vi alle sammen går meget i løbet af en dag. Oplever du ømme fødder, så er der en række måder du kan bekæmpe det på. Du kan bl.a. undgå at bruge sko derhjemme, så de kan få luft. Derudover ville et fodbad efterfulgt af en omgang fodmassage også være fordelagtigt, da det kan være med til at løsne op i fødderne.

Genbrug dine sko

At genbruge sine sko. Det er nok en af de mest effektive tricks, når det handler om at tænke bæredygtigt og genbruge sit tøj. Dine sko kan godt blive beskidte og slidte, og måske derfor ikke er oplagte til at bruge i byen eller arbejdet. Det er ikke ens betydende med, at skoene ikke virker mere. I stedet for at smide dem ud, så gem dem bagerst i skabet eller på loftet, så du altid har dem til at bruge. Fordi dine sko har stadig masser af liv, og der findes mange andre gode brugssituationer for dem. Her kommer der et par eksempler:

1. Brug dem i haven

Hvis du har en have, så ved du også at det kræver vedligeholdelse. Man kan nemt blive beskidt af jord og græs, når man roder rundt med ukrudtet i haven. Derfor er det godt at have et par sko, som gerne må blive beskidte. Brug derfor dine gamle, slidte sko når du laver havearbejde

2. På festival

Festival er fest og glade dage. Men man bor i telt, så man er meget afhængig af vejret. Det er stort set umuligt at undgå at gøre ens sko beskidte. Så sørg for at have nogle sko på, som godt må og kan tåle at blive beskidte. Det kunne eksempelvis være et par gamle sko gemt inde bagerst i skabet.

Find en tøjcontainer

Hvis du ikke selv har plads til at opbevare dine brugte sko, så er det vigtigt at forhøre dig rundt. Du kan spørge venner/familie om nogen har lyst til at arve skoene. Og hvis ikke så findes der en række tøjcontainere rundt omkring i landet opstillet af Røde Kors. Smid skoene heri i stedet for skraldespanden, så en anden i Verden kan få glæde af dem.