Miljø

Pas på miljøet

Jorden er vores alle hjem, og det er vigtigt, at vi alle sammen tager ansvar for at bevare miljøet. Vi skal alle gøre vores del for at forurening og miljøbelastning ikke bliver forringet, da det kan have konsekvenser for de fremtidige generationer. Derfor er der en række initiativer, som du kan gøre. Det er ikke nogen store og krævende ting. Men hvis vi blot alle sammen husker det, så vil det gøre en forskel i det store billede. Så her kommer et par bud på, hvordan du kan hjælpe med at passe på miljøet.

Husk at pante

At pante er meget vigtigt, da flaskerne og dåserne vil blive genbrugt. Du får desuden pantpenge retur, så det burde også være med til at få dig til at gøre det. Har du en stor stak øldåser, så få dem returneret i dit nærmeste supermarked. Har du rigtig mange dåser og flasker, fordi du måske drikker lidt for meget, så kan det være en god idé at komme i misbrugsbehandling. Det er behandlinger til folk der har et misbrug. Så hvis du drikker mange øl, og dermed har meget pant, så er alkoholbehandling en god idé.

Spis mindre kød

Det kan være en svær en at overholde, for folk som godt kan lide at spise kød. Der bliver udledt en masse CO2 under produktionen af især kød, så hvis det er muligt, så er det godt at spise mindre kød. Kunne man lave en løsning med sig selv, der lød på at én dag om ugen var kødfri, så ville det allerede være en fordel. Forsøg at find en løsning, som passer både dig og din familie bedst.

Genbrugstøj

Tøj er en af de produkter, som er med til at udlede mest CO2 under produktionen. Så er du træt af dine jeans eller din trøje, så lad være med at smide den i skraldespanden. Giv den i stedet væk til en fra din familie eller dine gode venner, som gerne vil have den og bruge den. Hvis den for eksempel er blevet for lille til dig, så find en der kan passe den. Ellers har Røde Kors en masse tøjcontainere rundt om i landet. Smid alt dit gamle tøj i den, så andre kan få glæde af det. Til sidst kunne man også besøge genbrugsbutikker, når man skal have nyt tøj. Størstedelen af alt tøjet fejler slet ikke noget, og man kan få det rigtig billigt.